Hitelezői képviselet felszámolásban, csődeljárásban

Sok vállalkozásnak szembesülnie kell azzal a problémával, hogy partnere nem vagy nem határidőre fizet, vagy ellenkezőleg, a cégnek pénzügyi nehézségei támadnak, így kénytelen a hitelezőivel valamiféle megállapodásra jutni. Ezeket a helyzeteket, ha nem lehet elkerülni, mielőbb kezelni szükséges, hiszen az adós társaság könnyen felszámolás alá kerülhet, ami akár a társaság bezárását is eredményezheti, ugyanakkor a hitelező is kerülhet olyan helyzetbe, hogy mire igényét érvényesíti, az adós minden vagyonát elrejti. A hitelező képviseletében felszámolási kérelmet nyújtunk az adós ellen. Bejelentjük a hitelezői igényt. Figyelemmel kísérjük a felszámoló tevékenységét, szükség esetén felszámolási kérelmet nyújtunk be a bírósághoz.

Csődeljárások lebonyolítása az adós képviseletében

Előfordul, hogy egy fizetésképtelen cég talpra állítható, lehetőség van a reorganizációra. Ellátjuk a csődeljárással kapcsolatos ügyvédi teendőket és segítünk a hitelezőkkel kötendő egyezség létrehozásában.

Felkészülés a felszámolásra

Ha elkerülhetetlen a cég felszámolása a cég vezetésének tisztában kell lennie azzal, hogy milyen kötelezettségei és milyen lehetőségei vannak. Mérlegelni kell a polgári jogi és büntető jogi következményeket, illetve azok fényében a legális lehetőségeket. Segítünk a cégvezetésnek ebben a nehéz helyzetben.

Tulajdonosi képviselet a felszámolás során

A felszámolás alatti cég tulajdonosainak is szüksége van jogi segítségre hiszen számos esetben előfordul, hogy a cég egyezséggel megmenthető és visszahozható a felszámolásból. Előfordulhat az is, hogy a felszámoló intézkedése sérti a tulajdonosok érdekeit.


Értékeink

Szakszerűség

Egy ügyvédi iroda szakmai színvonalát csak folyamatos képzéssel lehet fenntartani és javítani. Kollégáink a világ vezető egyetemein, mint a UC Berkeley, University of London, King’s College, ELTE szereztek LLM minősítést, valamint fizetésképtelenségi jogi és adójogi szakjogász képzéseken vettek részt.

Megbízhatóság

Speciális ügyviteli szoftver biztosítja Ügyvédi Irodánk számára a pontos és a megbízható működést. Az összetett tranzakciók és a kihívást jelentő peres ügyek révén értékes tapasztalatokra tettünk szert, amelyek segítségével optimális megoldásokat találunk ügyfeleink számára.

Ügyvédi titoktartás

Munkánk alapja az ügyvédi titkok megtartása.

Rugalmasság

A túlélés titka az alkalmazkodás. Az iroda negyedszázados fennállása alatt alkalmazkodnunk kellett a magyar jogrendszer többszöri átfogó átalakításához, gazdasági válságokhoz, konjunktúra időszakokhoz és az ügyfeleink változó igényeihez. Mindig arra törekedtünk, hogy a versenytársaknál rugalmasabb és gyorsabb szolgáltatást nyújtsunk jobb minőségben.

Ügyfélbarát hozzáállás

Számunkra ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb. Nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos kommunikációra, így a felmerült kérdésekre igyekszünk a legrövidebb időn belül válaszolni. Ügyfeleink érdekeit szem előtt tartva járunk el, figyelembe véve, hogy szakmai szempontból mi a legkedvezőbb számukra.

Többnyelvű csapat

Kollégáink olasz és angol nyelven szakmai szinten beszélnek, illetve fordítanak. Csapatunk több tagja tanult vagy dolgozott külföldön, elsősorban Olaszországban és az USA-ban. Mindkét nyelvet írásban és szóban napi szinten használjuk. Nemcsak az ügyfél nyelvét, hanem a mentalitását is megértjük.Lépjen velünk kapcsolatba


Keressen minket az alábbi elérhetőségeken vagy töltse ki az űrlapot.


    Az Ön neve *

    Email címe *

    Telefonszáma *

    Miben segíthetünk?